19 juni 2019, 07:44:05

Nieuws:

Welkom op de kern van het Ouderraad Netwerk, de vraagbaak. Het centrum van deze online community voor ouderraadsleden.


Binnenkomst Sinterklaas

Gestart door Karin, 05 maart 2002, 19:14:45

« vorige - volgende »
Omlaag

Karin

Het duurt nog wel even, maar voor je het weet ik het zover. Dan is Sint weer in het land. Op vele scholen wordt dan weer hard gedacht hoe de Sint op school aankomt, welk idee maken we daaromheen en hoe vieren we de dag. Er staat al een vraag bij de draaiboeken, maar hier is de vraag. Hoe is Sinterklaas al eens bij jullie op school aangekomen en welk idee was in de school uitgewerkt

Heleen

Sinterklaas heeft bij ons al eens geprobeerd met een parachute te landen. De parachutes hingen in de boom en sint kwam met de ambulance, piet in het verband en de andere piet was opeens met parachute over de arm op het dak, die was ergens verkeerd geland. Wij richten twee weken van te voren altijd de gymzaal van de kleuters in volgens een thema. Dat was die keer ziekenzaal.

Katie

Vorig jaar heeft sint met zijn pieten in de gymzaal op school gekampeerd. Daar stonden wat tentjes, een washok enz. Elke dag gebeurde er wel wat. Dan lag de piet (een pop) weer in de tent, dan zat hij weer op een stoel. De laatste week hadden we een caravan op het plein gezet, waar ook elke dag weer wat in gebeurde. Sinterklaas kwam op de dag zelf aan in een kamper (hij wou wel eens wat luxers) en piet met een rugzak om.

Jantsje-

Verleden jaar hebben we sinterklaas alleen binnen laten komen, dus zonder zwarte piet. Op de vraag of hij geen zwarte piet mee genomen had zei hij dat hij ook niet snapte waar hij bleef. Toen hoorden we polietiesirenes en werd zwarte piet tussen 2 agenten in(en hij was geboeid)de klas in gelopen. hij huilde en vertelde dat hij aangehouden was bij intertoys toen hij nog wat kadootjes zou halen. de agenten zeiden dat hij niet wou betalen en piet beweerde van wel. hij wilde betalen met chocolade munten, spaanse munten,zelfs monopolie geld en pasjes van de videotheek(en diverse andere pasjes).  Sint speelde erop in met het verhaal dat dat niet kon, maar volgend jaar zou dat misverstand uit de wereld zijn door de komst van de euro. Sint zei dat hij nieuw en het niet wist.De agenten streken hun hand over het hart en zeiden tegen hem dat dat niet weer voor moest komen. Ze gaven hem een boete (boete uitgeprint ingevuld en ingelijst) De kinderen vonden het schitterend, ze leefden helemaal mee. Het werd later in geuren en kleuren verteld  
 

betty-

De aankomst van de Sint en zijn pieten, stond vorig jaar in het teken van de verkeersveilgheid.
Op het schoolplein stonden allerlei verkeersborden en de Sint arriveerde in het zijspan van een motor. De pieten heel actueel allemaal op die kleine stepjes.
De Sint kreeg verkeersles en maakte natuurlijk allerlei fouten.
Dit tot grote hilariteit van alle kinderen.

groetjes betty

Katootje

Sinterklaas was dit jaar voor de kinderen extra spannend, want er was een brief van Sinterklaas dat hij het een beetje te druk had gehad en het niet zag zitten om alle scholen langs te gaan. Hij zou zijn jongere broer Joop sturen naar de scholen waar hij niet zou komen. Onze school was ??n van de gelukkige om kennis te maken met de jongste broer van Sint. Op de fiets, rode pet op (met gouden kruis), vlotte babbel en lekker swingen. Heerlijk populair en de bovenbouw wou hem niet meer kwijt. Maar ja de directeur ouwe jongen noemen en commanderen, de onder directeur zeggen dat hij veel te dik was en meer van dat soort dingen... dat vond Piet te veel. SinteJoop moest het wel waardig houden. Maar daar had Sintejoop geen zin in. Normaal moest hij naar de bejaardenhuizen, dus nu had hij zijn dag.
Uiteindelijk besloot Piet om toch maar naar Sinterklaas te bellen, dat dit niet goed ging. En daar kwam Sint. De onderbouw gelukkig, want Sint is toch Sint. Maar de bovenbouw had Joop )valt er hier nog wat te housen??) in het hart gesloten.
Helaas hadden we de populariteit van Joop een beetje onderschat. Na de aankomst van Sinterklaas ging hij weer weg (een bejaardehuisje doen). Hij had achteraf best in de school kunnen blijven en ipv Sinterklaas in de bovenbouw langs kunnen gaan. Vooral omdat we nu maar een halve dag hadden.

Sinterjoop is echt een aanrader.

Mario_Lossie

Hoi, ik ben Mario Lossie van de Ouderraad van de Dr. Albert Schweitzerschool te Hoensbroek. Elk jaar weer verzinnen we een nieuw thema voor het binnenhalen van de Sint voor de Onderbouw (groepen 1 t/m 3). Dit jaar zaten de kinderen in de gymzaal, begonnen te zingen en hopla, daar kwam de Paashaas binnen, die vertelde dat ie de Sint was. Kinderen geloofden het uiteraard niet. Toen vertelde ie dat hij eigenlijk een beetje jaloers was omdat de kinderen eigenlijk allemaal leuke dingetjes deden voor de Sint en zijn Pieten, maar nooit voor hem. De verteller vraagt aan de kinderen of ie dan mag blijven. En ja hoor, dat mocht ie.  
Kinderen gaan weer zingen en roepen om Sinterklaas. Dan komt een hippe Kerstman binnen op een step en met een coole zonnebril op. Hij wilt vertellen dat hij de Sint is, als ie de Paashaas ziet zitten. De twee bakeleien wat en dan roept de Kerstman dat hij Sinterklaas is. Kinderen geloven dit uiteraard ook niet. En ook hij komt met het verhaal van jaloers zijn....
De verteller zorgt dan ervoor dat ook hij mag dan blijven

Dan wordt weer geroepen om de Sint en dan komt ie ook echt met zijn Pieten binnen. Hij verwelkomt de kinderen en ziet dan de paashaas en de kerstman zitten. Hij vraagt uiteraard wat die twee aan het doen zijn. Dan krijgen ze een zielig verhaal opgehangen van de twee, dat ze een beetje jaloers zijn.
Ze mogen dan naast de Sint op het podium zitten.
Kinderen doen hun dansjes, spelletjes en vraagjes
En tenslotte delen de Sint, de pieten, de Kerstman en de paashaas de kadootjes uit.

De kinderen gingen echt hartstikke uit hun dak bij het zien van de Paashaas en al helemaal bij die Hippe Kerstman.
Ze vonden het echt fantastisch en ook van het lerarenteam vond het prachtig.

momick

Wij hebben de pieten laten slapen in een tentje op het podium in de grote zaal. De tent een paar dagen van te voren neergezet en dat maakte de kleuters al nieuwsgierig en nerveus. Op de ochtend zelf kwam sint aan zonder pieten. Hij was ze kwijt en wist niet waar ze waren. Toen had de directeur het idee om ze dan maar eens te bellen. Daar kwam het mobieltje te voorschijn en sint bellen. Daar ging warempel een belletje over in het tentje. Er werd opgenomen en ja hoor daar kwamen twee slaperige pieten uit het tentje.Kleuters gingen uit hun dak en de bovenbouw speelde het spel voortreffelijk mee! Groot voordeel: alles binnen, geen verkleumde in de sneeuw wachtende kinderen.

Monic@

Het Sinterklaasfeest in 2001 was vooral een succes in de dagen ervoor. Het speellokaal was opgetoverd tot de slaapkamer van Sinterklaas. Kompleet met een bed, een wastafel, een schoorsteen met open haard (kerstverlichting in een korf), een kaptafel met spiegel, uitruststoel, enz.
Op de dag zelf was Sint natuurlijk spoorloos; die had zich verslapen. Sint lag in een pyama en had een slaapmijter op.
De kinderen maken het hele ochtendritueel mee; opstaan, ontbijtje, wassen/scheren, aankleden. En natuurlijk moeten er kinderen meehelpen daarbij.
Na deze hectische minuten gingen de kinderen terug nar de eigen klas en kwam de Sint bij elke groep een half uur binnen. De kinderen deden hun bekende verhaaltje, dansje, versje, liedje...... en dan werden de pakjes uitgedeeld.
Die hangen bij ons trouwens al een week in de klas (nadat ouders het kado voor hun kind hebben gekozen en ingepakt). Soms wordt er ook 1 grote surprise gemaakt waar de kado's in zitten. We hebben een keer een schoorsteen gehad, maar vooral de over was erg leuk (kun je ook een Piet in verstoppen).


5 dec. 2002 hebben we Sint en 1 Piet op scooters van de pizzeria laten aankomen. De pizzabakken hadden we bekleed met jute 5 december zakken. Daar bovenop een leuke mand met allerlei zgn. kadootjes.  De 2e piet zat in het gebouw...... die had teveel pepernoten gegeten en was verschrikkelijk aan de 'race' (met een cassettebandje geluiden opnemen van doortrekkende WC). We hadden een WC nagebouwd. Met een schetenzak in de maillot van Piet was het lachen/gieren/brullen voor de kinderen!

opwier

heeft iemand nog een leuk idee omm sinterklaas op school binnen te halen, onze sint wil niet veel, dus wij als ouderraad balen wel....

Omhoog