18 juli 2019, 07:48:33

Nieuws:

Welkom op de kern van het Ouderraad Netwerk, de vraagbaak. Het centrum van deze online community voor ouderraadsleden.


beheer rekening ouderraad

Gestart door penningmeester Conny, 25 september 2013, 16:03:52

« vorige - volgende »
Omlaag

penningmeester Conny

Ik ben penningmeester geworden in de ouderraad op een school in een voortgezet onderwijs. Vanmiddag wilden wij de rekening op mijn naam laten zetten, net als de pas, zodat de ouder penningmeester kan terugtreden.
Dit bleek niet mogelijk, een ouderraad schijnt lid te moeten worden van de Kamer van Koophandel, met overhandiging van notulen, legitimatiebewijzen e.d. en er moet ineens een zakelijke rekening worden geopend. Heeft iemand hier ervaring mee en kan dit toch anders?

CH

Legitimeren moet je je altijd. En er moeten ook stukken waaruit blijkt zijn dat jij namens de vereniging kunt optreden, bijv. de notulen. Als jullie OR een formele vereniging is (via een notaris opgericht) dan moet je inderdaad bij de KvK ingeschreven staan, ook zonder bankrekening. Maar als jullie een informele vereniging zijn (een vereniging zonder notariele akte) dan is een KvK inschrijving op zich niet verplicht. Het is i.v.m. de aansprakelijkheid wel verstandiger. Bovendien heeft een KvK-inschrijving ook voordelen.
Maar elke bank mag zelf bepalen onder welke condities een OR een particuliere of een zakelijke rekening kan openen of aanhouden. Als je veel acceptgiro's/machtigingen e.d. hebt, kan een zakelijke rekening handiger zijn.

Omhoog