Over het Ouderraad Netwerk

Het Ouderraad Netwerk is een trefpunt voor ouderraadsleden, voor vragen, opmerkingen en allerlei handige informatie, een zgn online community.
Deze community zijn wij, de bezoekers, met elkaar. Uitwisseling is belangrijk. Voor deze uitwisseling is er de vraagbaak. In deze vraagbaak is voldoende ruimte voor discussie over allerlei onderwerpen. Omdat er achter het Ouderraad Netwerk geen organisatie schuilgaat heeft het ook geen zin om vragen per e-mail te stellen. Vragen stel je in de vraagbaak.

Op zoek naar een draaiboek voor een activiteit…vraag het ‘hier‘, het heeft geen zin om allemaal hetzelfde wiel nog een keer uit te vinden. Op de site zijn al een aantal draaiboeken aanwezig. Hebben jullie nog een draaiboek voor een activiteit, de organisatie van de OR of wellicht een reglement voor een OR dan kun je dat neerzetten in de vraagbaak of opsturen naar draaiboek@ouderraad.net.

Het ontstaan van het Ouderraad Netwerk

Het Ouderraad Netwerk is in 2001 opgezet. Het blad J/M had toen een prijsvraag voor het beste idee om ideeën en ervaringen van mensen in de ouderraad van school uit te wisselen. Ons idee was een website waar je vragen kon stellen aan andere ouderraden en waar je ervaringen kon uitwisselen. Wij hadden daar zelf op internet naar gezocht, maar zoiets was er nog niet. We hebben het idee ingestuurd, maar ik ben zelf eigenlijk direct begonnen zoiets op te zetten. Eerst ergens op gratis plekje met een forum wat weer elder stond. Toen dat forum werd opgeheven en ook de gratis homepage niet zo betrouwbaar bleek heb ouderraad.net geregistreerd en de gehele website in eigen beheer en voor eigen kosten opgezet. Twee jaar geleden zijn de google advertenties op de website gekomen. Hiermee kan ik mijn kosten terugverdienen, want lid zijn van de ouderraad is vrijwilligerswerk en toegang tot de vraagbaak moet dus gratis blijven.

Ondertussen zijn we al vele jaren verder en weten al veel mensen de weg naar het Ouderraad Netwerk en de vraagbaak te vinden. Het Ouderraad Netwerk en de vraagbaak zijn net weer in een nieuw jasje gestoken om verder met de tijd mee te gaan. Zo is er nu ook de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van nieuwe vragen en antwoorden via RSS.

Laten we elkaar helpen waar we kunnen, zodat het voor de kinderen een schooltijd wordt waar ook plaats is voor leuke activiteiten. Want dat is toch eigenlijk waar we het allemaal voor doen.

Karin Bronwasser
Beheerder en oprichter Ouderraad Netwerk